Glutenvrije pepernoten of kruidnoten

Toegegeven, dit zijn officieel kruidnoten. De meeste mensen noemen ze gewoon pepernoten 🙂

Kruidnoten of pepernoten

Kruidnoten of pepernoten

Ingrediënten:

  • 150 gram chufameel extra fijn
  • 40 gram kokosbloesemsuiker (hoe minder suiker, hoe minder knapperig)
  • 0,5 theelepel baksoda
  • mespuntje fijn Himalayazout of fijn Keltisch zeezout
  • 1,5 eetlepel koekkruiden
  • 75 gram (koude) roomboter, ghee of kokosolie
  • 1 eetlepel melk, kokosmelk, chufamelk of water
  • 1 theelepel chufaolie (hierdoor zijn er goed balletjes te draaien en worden ze knapperiger)

Bereiding

  1. Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar en meng in de keukenmachine.
  2. Voeg de boter, ghee of kokosolie toe samen met de (kokos)melk en olie en meng opnieuw. Niet te lang, het deeg moet het liefst koud blijven.
  3. Het lekkerste worden de kruidnoten wanneer je bijvoorbeeld het deeg een nacht in de koelkast hebt laten rusten.
  4. Maak balletjes van het deeg en druk ze een beetje plat.
  5. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 25 minuten op 160 graden.
  6. Ze worden pas later knapperig!

Een fijne Sinterklaas gewenst!

Zwarte Piet ging uit fietsen, toen knapte zijn band.
Toen moest hij gaan lopen, met de fiets aan zijn hand.
Hij kwam in ‘n dorpje, en zei tegen de smid:
‘k Geloof dat er in mijn achterband, een tijgernootje zit!

0