Bio Chufa Origineel

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klantbeoordeling)

 3,95 112,50

Deze Originele Chufa wordt van oudsher gebruikt voor het maken van horchata.

Een optie kiezen...
175 gram
250 gram
500 gram
1 kilo
5 kilo
12,5 kilo
SKU: Niet beschikbaar Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

Dit zijn de originele chufa’s, ook wel aardamandelen of tijgernoten genoemd. Het is geen noot maar een knolgewas. Ze zijn biologisch, raw en allergenenvrij. Rijk aan vezels die werken als een prebiotica, een voedingsbodem voor de goede darmbacteriën. Chufa’s bevatten de mineralen magnesium en ijzer en zijn rijk aan fosfor en kalium.

Biologisch gecertificeerd

Biologisch gecertificeerd

Gebruik

Deze chufa’s zijn direct uit de zak te eten, het is echter wel flink kauwen. De gepelde chufa’s zijn hier beter geschikt voor of je laat ze eerst 12 uur laat weken, dan worden ze wat zachter.

Deze chufa wordt het meest gebruikt om horchata van te maken! Een zoete plantaardige melk wat al eeuwenlang op de straten in Valencia verkocht wordt. Laat ze 24 uur weken in water in de koelkast en maal ze daarna met 3 à 4 keer zoveel vers water in een blender of ChufaMix samen met een dadel en wat zout. Even laten rusten in de koelkast en ijskoud drinken. De pulp wordt in Spanje aan de ezels gegeven!

Bij ‘Recepten’ vind je het gehele recept voor horchata.

  • tht 06-2019
  • de verpakking is BPA-vrij!

Voedingswaarde

Gemiddelde voedingswaarden per 100 gram
Energie 449 kcal / 1880 kJ
Vet 23 g waarvan
– verzadigd 4,83 g
– enkelvoudig onverzadigd 15,2 g
– meervoudig onverzadigd 2,64 g
Koolhydraten 63,6 g waarvan
– suikers 17,4 g
– vezels 14,5 g
Eiwitten 4,43 g
Zout 0,02 g

1 beoordeling voor Bio Chufa Origineel

  1. Waardering 5 uit 5

    Gea Dubbeld

    Eindelijk zelf horchata maken! Zoveel lekkerder dan die muffe zoete horchata uit een pakje!
    En de pulp gaat door de yoghurt of in de granola.

    • Sander Kriek (geverifieerde eigenaar)

      Leuk hoor Gea, ja er gaat toch niets boven vers 🙂

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0