Chufameel / Tijgernotenmeel normaal

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 4 klantbeoordelingen
(4 klantbeoordelingen)

 14,00 63,00

Dit meel heeft een mooie balans tussen vezels en geschiktheid om mee te bakken.

Een optie kiezen...
1 kilo
5 kilo

Beschrijving

Chufameel of tijgernotenmeel is gemaakt van fijngemalen chufa’s welke vervolgens gezeefd worden.

Het chufameel is biologisch, ‘raw’ en vrij van gluten, noten, soja, lactose (zuivelvrij) en allergenen. Chufameel bevat de mineralen magnesium, ijzer, zink en koper en is rijk aan fosfor, mangaan en kalium. Ook is chufameel rijk aan vitamine E en rijk aan vezels.

Biologisch gecertificeerd

Biologisch gecertificeerd

Gebruik

Het meel is erg geschikt om mee te bakken, het levert een glutenvrij gerecht op. In vergelijking met andere meel heeft chufameel het voordeel zoet te zijn! Je hoeft een stuk minder suiker toe te voegen in recepten. Het is wat droger dan ander meel (niet zo droog als kokosmeel), het komt het recept ten goede als je wat extra vocht toevoegt in de vorm van appelmoes of puree van pompoen of pastinaak.

Zie onze blog voor een artikel over een vergelijking tussen amandelmeel en chufameel.

Je kunt er heel makkelijk heerlijke koekjes mee bakken.

  • tht 06-2018
  • de verpakking is BPA-vrij!

Voedingswaarde

Gemiddelde voedingswaarden per 100 gram
Energie 435,4 kcal
Vet 23,6 g
– waarvan verzadigd 4,8 g
– waarvan onverzadigd 18,8 g
Koolhydraten 62,5 g
– waarvan suikers 15,5 g
– waarvan vezels 23,3 g
Eiwitten 4,9 g
Zout <5mg

Calcium 12 mg
Fosfor 248 mg
IJzer 1,8 mg
Magnesium 96 mg
Zink 2,0 mg
Jodium <0,1 mg
Kalium 905 mg
Koper 0,25 mg
Mangaan 1,3 mg

4 beoordelingen voor Chufameel / Tijgernotenmeel normaal

  1. Waardering 5 uit 5

    Maxine (geverifieerde eigenaar)

    hai, ik ben zeer tevreden met dit produkt en ga het inmiddels voor de 3e keer bestellen, maar nu meteen 2 x 1 kilo. Ik maak een broodcake ervan in de broodbakmachine, een eenvoudig en makkelijk (veelzijdig) recept met rijpe bananen en kokosvet. Voor wie granen slecht verdraagt en vezelrijk wil eten is dit een aanrader. Mijn colllega’s hebben mijn cake ook ontdekt, die eten er ook graag van!

  2. Waardering 5 uit 5

    Ria (geverifieerde eigenaar)

    Wat is dit heerlijk! Een veelzijdig product. En lekker. Ik heb er al verschillende dingen mee gemaakt en ben steeds weer op zoek naar nieuwe recepten. Jullie recept van speculaas ga ik zeker maken!

  3. Waardering 5 uit 5

    Claudia (geverifieerde eigenaar)

    Wat een uitvinding! Vooral de ongepelde chufas zijn zooooo verschrikkelijk lekker, ideaal alternatief wanneer je geen noten mag.
    Ik heb chufamelk ook zelf gemaakt en dat is ook heerlijk, met een beetje carobe of cacao heb je de ideale chocomelk maar dan gezond.
    Koekjes, brood enz ben ik nog mee aan t experimenteren maar ben aangenaam verrast. Een echte aanrader!

  4. Waardering 5 uit 5

    Margreet de Metter (geverifieerde eigenaar)

    Ik ben heel erg allergisch voor tarwe, maar ik krijg ook gezondheidsklachten na het eten van alle granen, pseudogranen, zaden en noten, ik denk omdat het dicht bij elkaar ligt. Ik was aangenaam verrast toen ik chufameel tegenkwam, want dat is toch iets totaal anders. Volgens het recept wat er bijgeleverd was heb ik heerlijke koekjes gebakken! Als taartbodem of plat brood is het ook heel geschikt. Een extra belangrijk gezondheidsvoordeel vind ik ook dat dit deeg lekker is zonder zoetstoffen (b.v. met alleen rozijnen) en met weinig boter of olie.
    Het grappige is dat chufa mij niet geheel onbekend is, want in Spanje kom je in barretjes overal het drankje horchata tegen , dat hiervan gemaakt is.

    Margreet

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.