Notenmelkzak biologisch linnen

 9,95

Lagere verzendkosten! Koop je alleen deze notenmelkzak? Dan wordt hij verzonden als brievenbuspost en betaal je € 3,- i.p.v. € 4,95 voor Nederland, € 4 i.p.v. € 7,95 voor België.

Met deze notenmelkzak kun je naast horchata maken ook:

  • andere plantaardige melk maken van noten en zaden
  • yoghurt laten uitlekken voor wei en hangop
  • makkelijk zaden laten ontkiemen voor je salade

Beschrijving

Lagere verzendkosten

Koop je alleen deze notenmelkzak? Dan wordt hij verzonden als brievenbuspost en betaal je € 3,- i.p.v. € 4,95 voor Nederland, € 4 i.p.v. € 7,95 voor België.

De voordelen van deze notenmelkzak

  • gemaakt van biologisch linnen, het garen en touwtje is van niet-biologisch katoen
  • stevig afgewerkt met een dubbele naad
  • de zak heeft geen hoeken maar is rond afgewerkt waardoor er geen pulp in de hoeken blijft zitten
  • ongebleekt
  • fijn geweven voor het beste resultaat
  • mooi formaat (26 x 26 cm), niet te klein en niet te groot
  • ook geschikt om yoghurt in uit te laten lekken

Schoonmaken

Het schoonmaken van de notenmelkzak is heel makkelijk. Als je hem na gebruik direct afspoelt onder stromend water is hij zo weer schoon. Laat hem drogen aan bijvoorbeeld een haakje en hij is klaar voor een volgend gebruik! Wil je hem wat grondiger reinigen? Doe hem dan in een lauwwarm badje met wat baksoda.

Basisrecepten

Horchata

Laat chufa’s 24 uur weken in water in de koelkast. Doe ze met 4x zoveel vers water in je blender (of gebruik de ChufaMix met je staafmixer) met eventueel een dadel, wat zout, een stukje kaneel en citroenrasp. Zo fijn mogelijk malen, zeven met je notenmelkzak en klaar!

Plantaardige melk van noten of zaden

Gebruik een verhouding van 1 deel ingrediënt en 5 delen water. Meng dit in een blender met eventueel een dadel toegevoegd. Zeven door de notenmelkzak en klaar!

Hangop en wei

Laat 1 liter (rauwmelkse) yoghurt of kefir een nacht boven een kom uitlekken in de notenmelkzak. Een haakje is hier heel handig bij. In de zak zit de hangop, in de kom de wei!

Kiemen

Gebruik bijvoorbeeld 200 gram zaden naar keuze (of linzen of bonen) en doe ze alvast in de notenmelkzak. Leg deze in een schaaltje en laat 12 uur weken in water. Spoel het zaad terwijl het nog in de notenmelkzak zit en laat 12 uur hangen. Dit herhalen totdat de kiem tevoorschijn komt! Bewaren in de koelkast.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Notenmelkzak biologisch linnen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0